Artist

BijouxNieuws

 

Tentoonstelling Minnebo / Wessendorp

lijn

MinneboBRUGGE  - Van 21 september tot en met 13 oktober 2007 werd in de Jan Garemijnzaal van het Belfort werk getoond van de Nederlandse kunstschilder Jan Wessendorp en van Bruggeling Hubert Minnebo.

Op die expositie werden de schilderijen van Wessendorp geconfronteerd met de sculpturen en juwelen van de Brugse kunstenaar Hubert Minnebo.

Hubert Minnebo gaf 15 jaar les als regent plastische kunsten en is sedert 1958 actief als exposerend kunstenaar. Hij startte als kunstschilder om vanaf 1965, via aluminium, koper en uiteindelijk brons, zilver en goud zijn weg te vinden als beeldhouwer en juweelontwerper.

Werken van zijn hand bevinden zich over de gehele wereld. Op de Wereldtentoonstelling in Aichi (Japan) in 2005 stonden drie bronzen beelden in het Business Center van het Belgisch paviljoen.

Tezelfdertijd liepen twee persoonlijke exposities van bronzen beelden en tekeningen in het cultureel centrum van Nagakute en in het Vlaams Cultureel Centrum van Osaka.

Na de tentoonstelling in Brugge volgt in 2009 een overzichtstentoonstelling van het werk van Minnebo in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Met steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Brussel.

 

Garemijnzaal Brugge

 

Hubert Minnebo | Cathilleweg 1 | 8490 Stalhille | 050 81 19 15 | hubert@minnebo.be

BYS - webdesign -www.minnebo.be

Copyright & privacy