Bloso
Bloso

Artikel uit het tijdschrift 'PrincEzines' van de Orde van den Prince - 2015

Hubert Minnebo, in het midden op de foto, kunstenaar en lid van afdeling Oostende van de Orde van den Prince, ontving bij de opening van zijn tentoonstelling in Antwerpen, WM Gallery I, het bezoek van Philippe Gerard, voorzitter van afdeling Oostende en Jan Umans, algemeen secretaris van de Orde van den Prince.
Namens de Orde van den Prince werd Hubert vijfvoudig gefeliciteerd: voor zijn 75ste verjaardag, voor zijn werk, voor zijn reizen, als cultuurscheppend lid van de Orde en … voor zijn amicitia.

En ze waren fier, de voorzitter van afdeling Oostende en de algemeen secretaris. Hubert Minnebo verenigt in zich alles wat men als Princelid zou willen zijn: amicitia ten voeten uit, één en al cultuur die hij puurde uit zijn vele reizen (onder meer naar Indië enTibet, waarmee hij een bijzondere band heeft), uit zijn deelname aan internationale evenementen zoals wereldtentoonstellingen. Hij was daar met zijn beelden aanwezig maar ook met zijn nieuwsgierige ogen en oren. Een wereld tussen enkele muren. Een wereld van ideeën, kunstuitingen, culinaire verrassingen en zoveel meer. Een wereld van kansen op vriendschapsbanden te smeden. Hubert neemt die impressies gretig in zich op, straalt die uit en giet ze vast.

Hubert is bronsgieter van monumentale werken zoals we er in binnen- en buitenland kunnen bewonderen aan diverse openbare gebouwen en ziekenhuizen. Hij maakt echter ook kleine beelden in brons en juwelen, gegoten in goud.

Het kopje dat we zien maakt het werk van Hubert zo typisch, zo herkenbaar. Is dat gezichtje een masker? Is het een spiegel ter confrontatie met zichzelf? Bij sommige beelden of beeldjes is één van de twee ogen dicht. Wat zou dat betekenen?

Contact

Hubert Minnebo
Cathilleweg 1
8490 Stalhille
Belgium
+32 (0)50 81 19 15
+32 (0)475 80 06 08
hubert@minnebo.be

Echte kunst hoeft geen bewondering en wordt in stilte verwezenlijkt.

© Copyright & Privacy.

De website van Hubert Minnebo maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD