Kunstboek

Zijn uitgetekend en vooraf bepaald pad telde reeds vijftig markeringen, 2007

Stichting kunstboek

Vijftig jaar lang staat het oeuvre van beeldhouwer, juwelenontwerper en graficus Hubert Minnebo in de kijker. Niet op de eerste rij, maar ook niet meer weg te denken. Buiten de modes van de dag en de idolen van de markt, altijd trouw aan de eigen vormentaal. Tussen realisme en idealisering.

Zonder zelfoverschatting, én met een onmiskenbare noblesse d’âme. Achttien jaar jong, houdt Minnebo in 1958 zijn eerste individuele tentoonstelling in Oostende. Sedertdien exposeert hij met de regelmaat van een voortijlende klok. In België, in het buitenland. Tot in Japan.

Om dat opmerkelijk artistiek parcours in kaart te brengen, verscheen in de lente 2008 een aan Minnebo’s leven en oeuvre gewijd boekwerk, met foto’s van Hugo Maertens royaal geïllustreerd. Onder het motto Vijftig jaar exposities wordt het een alweer beklijvende uitgave van Stichting Kunstboek in Oostkamp.

Bekende critici en enkele kunstenaars en vrienden van Hubert verlenen hun medewerking: Octave Landuyt, Jan Walgrave, Marc Ruyters, Dirk Martens, Marc Paesbrugghe, Fonny Boesmans.

Frans Boenders, Voorzitter van de Koninklijke Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, peilt in een reeks gesprekken met zijn reisgezel naar de samenhang tussen leven en passie, reizen en kunst.

Samen spinnen Minnebo en Boenders een rode draad, die van dit boek één betoverend verhaal maakt.

 

Contact

Hubert Minnebo
Cathilleweg 1
8490 Stalhille
Belgium
+32 (0)50 81 19 15
+32 (0)475 80 06 08
hubert@minnebo.be

Echte kunst hoeft geen bewondering en wordt in stilte verwezenlijkt.

© Copyright & Privacy.

De website van Hubert Minnebo maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD