Maskerade

Kan ik die vraag kaderen in een bredere context? Misschien wel, ‘k ben niet de enige beeldende kunstenaar die een vastomlijnd herkenningspunt heeft in zijn beeldend werk. Men moet het breder bekijken, plaatsen, en weten dat het ook voor mij, de scheppende hand, een blijvende leidraad is, een terugvallen op zijn eigenheid, zijn bewogenheid, zijn innerlijk leven, belevenis.

Een masker zou je het kunnen noemen, het sterk doorgedreven vereenvoudigd gezicht die hoogglanzend mijn beelden siert. Ja, het mag, maar het is ook veel meer, een soort spiegel die de kijker confronteert met zichzelf waardoor hij in het beeld wordt opgenomen. Dit dubbel spel brengt vaak verwarring, onzekerheid en vraagstelling met zich mee. En toch blijft het een centraal punt in mijn beelden, een niet te verwaarlozen constante, een vorm van handtekening.

Het masker op zich, voor grootmeester James Ensor de ultieme benadering, blijft voor mij mijn eigen spiegel, het doorgronden, het in de kern van mijn ziel kijken, geloven in mezelf en blijven de confrontatie aangaan. Het blijft mijn diepste zelf.

Hubert Minnebo

Contact

Hubert Minnebo
Cathilleweg 1
8490 Stalhille
Belgium
+32 (0)50 81 19 15
+32 (0)475 80 06 08
hubert@minnebo.be

Echte kunst hoeft geen bewondering en wordt in stilte verwezenlijkt.

© Copyright & Privacy.

De website van Hubert Minnebo maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD